Arduino - timeout (Rebel 2)

Re: Arduino - timeout (Rebel 2)

Příspěvekod KamilZ » 09.02.2017 12:28

Co a proč se tam stalo nevím. Jen řeknu, že pokud máš rozdrbaný bootloader, tak tu desku můžeš naprogramovat pomocí USB-Serial převodníku, nebo pomocí jiné desky, např:
http://www.instructables.com/id/How-to- ... duino-isp/
https://forum.arduino.cc/index.php?topic=330195.0
  • 0

KamilZ
 
Příspěvky: 6
Registrován: 20.01.2017 16:06
Reputation: 0

Re: Arduino - timeout (Rebel 2)

Příspěvekod Matysek » 09.02.2017 13:59

Jasně, včera jsem si pročítal net a snažil se najít nějaké vysvětlení, a samozřejmě tuto variantu jsem taky našel....

Jen mě prostě nejde narozum, jak je možné, že plně funkční tiskárna zničeho nic a ještě k tomu za chodu, kdy vše jede normálně, spadne a dojde ke zničení čipu (protože podle mě to vypadá na zničený převodník Atmel 16U2). Večer jsem zkoušel proměřit napětí na desce a zkontroloval ji celou. Napětí na většině vývodů toho čipu 16U2 bylo +5V....i tam kde vpodstatě být nemá. Podle provedení pájení to vypadá na nějakou čínu maskovanou za klon originálu. Pájené spoje jsou odfláknuté, krystal je rotačně pootočený a na jedné straně se opírá o SMD součástku (asi kondík), a je celkově vidět že je to dost nekvalitní práce. Navíc jsem na dvou místech našel kapky cínu mezi piny, naštěstí nebyly ve zkratu, těmi to být nemohlo.... Navíc kromě té desky vše ostatní funguje a na stejném kabelu když dopojím jiné Arduino desky co mám, všechny se načtou jak mají a to na všech USB portech......

Počítačem to evidentně taky nebylo, protože mám dva měsíce nový stroj, na síťových přívodech mám přepěťovky, takže hádám, že tam ani nemohl být případný nějaký puls či co, to by mě odešly i vstupy na tiskárnách a skeneru trvale připojených a online.......

Předevčírem (a jako na potvoru v den havárie) mě došla tato deska z číny, co jsem si objednal již v listopadu (tedy po 3 měsících, a už jsem se s ní rozloučil :lol: ) a překvapilo mě jak je kvalitně zpracovaná, pájené spoje dokonale lesklé a rovnoměrně lité, jakoby profi......to jsem nečekal....(http://www.ebay.com/itm/New-Mega-2560-A ... 1647985780) a
(http://www.ebay.com/itm/New-Mega-Pololu ... 1779261786).

Dnes ji zkusím osadit a uvidíme. I ta deska RAMPS 1.4 vypadá dost bytelně. Na své stávající jsem měl vyměněné MOSFETy za ty nej s přechodovým odporem jen 1,8 mR, jeden stál kolem 90 Kč. Takže tu zatím nechám být.....Na tom novém RAMPSu jsou kupodivu již použity FETy řady IRF, musím se podívat do katalogu na parametry.....ale nevypadá to zle.

Tak fakt nevím....vím jen, že si do zásoby raději objednám ještě jeden kousek té desky (viz. odkaz výše).
  • 0

Matysek
 
Příspěvky: 8
Registrován: 20.10.2016 23:56
Reputation: 0

Re: Arduino - timeout (Rebel 2)

Příspěvekod lkvapil » 06.08.2017 13:49

Zdravím,

mám stejný problém s hláškou timeout. Mám doma jenom samé klony Arduin s CH340G.
Šel by bootloader nahrát i s nima ?

Díky
  • 0

Rebel II - Mega + Ramps, FW Repetier
HyperCube Evo - MKS Sbase, FW Marlin 2.0 + PET
lkvapil
 
Příspěvky: 94
Registrován: 02.07.2016 13:33
Reputation: 0

Re: Arduino - timeout (Rebel 2)

Příspěvekod Sharkus » 06.08.2017 14:13

Pokud nemas druhe arduino tak zkus postavit jednoduchy programator STK200 funguje to spolehlive a jako nouzovka se osvedcil. navod v cestine treba tadyhttp://martin.vancl.eu/avr-1-stk200-programator/
  • 0

Sharkus
 
Příspěvky: 25
Registrován: 06.07.2017 21:27
Bydliště: Havířov
Reputation: 0

Re: Arduino - timeout (Rebel 2)

Příspěvekod lkvapil » 06.08.2017 14:46

Mám arduina, ale pouze klony.
  • 0

Rebel II - Mega + Ramps, FW Repetier
HyperCube Evo - MKS Sbase, FW Marlin 2.0 + PET
lkvapil
 
Příspěvky: 94
Registrován: 02.07.2016 13:33
Reputation: 0

Re: Arduino - timeout (Rebel 2)

Příspěvekod Sharkus » 06.08.2017 15:21

To že je to klon je v podstate nepodstatne. Ty klony se lisi vlastne jen prevodniky USB-UART ale procak je stale stejny (pouzdro v potaz neberu)
  • 0

Sharkus
 
Příspěvky: 25
Registrován: 06.07.2017 21:27
Bydliště: Havířov
Reputation: 0

Re: Arduino - timeout (Rebel 2)

Příspěvekod lkvapil » 06.08.2017 15:35

A mám postupovat třeba podle tohoto návodu ?
http://www.gammon.com.au/forum/?id=11635
  • 0

Rebel II - Mega + Ramps, FW Repetier
HyperCube Evo - MKS Sbase, FW Marlin 2.0 + PET
lkvapil
 
Příspěvky: 94
Registrován: 02.07.2016 13:33
Reputation: 0

Re: Arduino - timeout (Rebel 2)

Příspěvekod Sharkus » 06.08.2017 19:28

vypada to použitelně
  • 0

Sharkus
 
Příspěvky: 25
Registrován: 06.07.2017 21:27
Bydliště: Havířov
Reputation: 0

Re: Arduino - timeout (Rebel 2)

Příspěvekod lkvapil » 06.08.2017 20:39

Super !
Překvapivě to funguje a rychle.

Díky :)
  • 0

Rebel II - Mega + Ramps, FW Repetier
HyperCube Evo - MKS Sbase, FW Marlin 2.0 + PET
lkvapil
 
Příspěvky: 94
Registrován: 02.07.2016 13:33
Reputation: 0

Předchozí

Zpět na REBEL II

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků