*

*

Příspěvekod Lada » 02.01.2017 16:54

*
  • 0

Naposledy upravil Lada dne 27.04.2018 11:05, celkově upraveno 2
Lada
 
Příspěvky: 33
Registrován: 04.12.2016 12:25
Reputation: 0

Re: Dotaz na nastavení kroků Extruderu z LCD u Rebelu II

Příspěvekod vitaka » 04.01.2017 08:57

Počet kroků musíš mít zadaný v tiskárně (fw, nebo eeprom) Ta nemá s jakýmkoliv slicerem nic společného. Nastavuje se to tak, že necháš vytlačit nějaké množství filamentu (řekněme 50mm) a změříš kolik ho opravdu extruder vzal. Přepočítáš to oproti hodnotě, kterou máš aktuálně v fw a novou hodnotu uložíš do fw. (Tady Ti bohužel neporadím přesný postup, protože používám jinou elektroniku ale princip je stejný pro všechny tiskárny stejný) Slicer vygeneruje g-kod ve kterem je instrukce, kolik mm struny má vytlačit extruder a tiskarna ho musi vytlačit.
  • 0

vitaka
 
Příspěvky: 58
Registrován: 10.02.2016 22:27
Bydliště: Velké Opatovice
Reputation: 0

*II

Příspěvekod Lada » 05.01.2017 12:57

*
  • 0

Naposledy upravil Lada dne 27.04.2018 11:06, celkově upraveno 2
Lada
 
Příspěvky: 33
Registrován: 04.12.2016 12:25
Reputation: 0

Re: Dotaz na nastavení kroků Extruderu z LCD u Rebelu II

Příspěvekod oscar » 05.01.2017 15:14

IMHO mas chybu uplne nekde jinde a maskujes to nejakym pseudonastavenim.
  • 0

.... večer se přezujou, hodinu frézujou ....
oscar
 
Příspěvky: 715
Images: 4
Registrován: 16.06.2014 20:51
Bydliště: Perníkovice
Reputation: 6

*

Příspěvekod Lada » 05.01.2017 16:09

*
  • 0

Naposledy upravil Lada dne 27.04.2018 11:06, celkově upraveno 4
Lada
 
Příspěvky: 33
Registrován: 04.12.2016 12:25
Reputation: 0

Re: Dotaz na nastavení kroků Extruderu z LCD u Rebelu II

Příspěvekod Rebel » 05.01.2017 16:23

Nejak nemam energii studovat podrobne takove slohy, ale co jsem pochopil, tak je jedinym duvodem "nedostatku taveniny" docasne zastaveni posuvu filamentu v celokovovem breaku, tedy v tomto pripade jednoznacne PLA a "spunt" v breaku, nebo prokluz zubatice pritlaku to se nicim kompenzovat preci neda. Pripadnou reakci prosim zkratit, nedavam casove cteni takovych prispevku, ale rad bych pomohl :)
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3255
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 20

*

Příspěvekod Lada » 05.01.2017 17:08

*
  • 0

Naposledy upravil Lada dne 27.04.2018 11:06, celkově upraveno 4
Lada
 
Příspěvky: 33
Registrován: 04.12.2016 12:25
Reputation: 0

Re: Dotaz na nastavení kroků Extruderu z LCD u Rebelu II

Příspěvekod medapeta » 05.01.2017 17:20

Co je to za hotend ? Jinak polské PLA za 240/kilo samozřejmě problém být může.
  • 0

-------------------------------------------------------------------
Rebelix X2, Rebel II HD, Rebel IIC 250x300x300
A asi dvacet opravdu hodně velkých tiskáren v práci.
medapeta
 
Příspěvky: 1302
Images: 57
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: Praha
Reputation: 9

*

Příspěvekod Lada » 05.01.2017 18:13

*
  • 0

Naposledy upravil Lada dne 27.04.2018 11:07, celkově upraveno 2
Lada
 
Příspěvky: 33
Registrován: 04.12.2016 12:25
Reputation: 0

Re: Dotaz na nastavení kroků Extruderu z LCD u Rebelu II

Příspěvekod vitaka » 05.01.2017 21:46

Zmereni cele delky a upraveni kroku podle toho je dobrý nápad na přesnou kalibraci. Pokud se udělá na délce pro celý výrobek a přepočte se na kroky na mm je o hodně přesnější, než když se dělá na malém kousku. Ale pořád je to kalibrace - ale je to dobrý nápad. Slicer vypočítá celkovou délku spotřebovaného filamentu sečtením hodnot v g-kodu. Pokud je tiskárna dobře sestavená mechanicky (nic nepřeskakuje, neprokluzuje apod.) a je správně zkalibrovaná musí spotřebovat přesně tolik filamentu kolik píše slicer. Pokud ho spotřebuje míň musí se nedostatečné množství projevit na výtisku. Takže já bych vytisknul testovací tisk, změřil kolik se skutečně spotřebovalo a upravil kroky/mm.
Slic3r počítá množství vytlačeného plastu z šířky a výšky vrstvy a z délky segmentu, který tiskne. Přimíchá do toho ještě extruder multiplier a hodí to do g-kodu. Někde jsem na netu viděl krásný popis včetně obrázků, ale teď si bohužel nevzpomenu kde.
Jestli jsem správně pochopil z předchozích příspěvků vadí Ti, že při tisku solid infilu se první vrstva nespojí a propadá se. To je ale normální, čím řidší je infil tím víc se do něj první (a někdy i další) vrstva solid infilu propadá. Proto se vrstev solid infil tiskne víc. Já většinou používám 3.
Extrusion multiplier je nástroj, který používám pro kompenzaci různého chování různých plastů, nebo trysek. Není to o plynulosti dodávání plastu jak píšeš, ale o množství vytlačeného plastu. Slicer jím jednoduše násobí vypočtenou hodnotu posunu filamentu. Takže když na výtisku plastu přebývá, nebo se nedostává je to nejjednodušší cesta jak množství upravit.
Ještě mě napadá, že vynechávání výplně mi dělal malý proud motoru extruderu. Motor pokud neutlačil filament přeskočil u krok zpět a na výtisku se to projevilo vynecháním kusu výplně.

Omlouvám se, že píšu takhle nesouvisle. Reaguji na více příspěvků tohohle vlákna, tak je můj příspěvek trochu neuspořádaný :-)
  • 0

vitaka
 
Příspěvky: 58
Registrován: 10.02.2016 22:27
Bydliště: Velké Opatovice
Reputation: 0

*

Příspěvekod Lada » 06.01.2017 15:34

*
  • 0

Naposledy upravil Lada dne 27.04.2018 11:07, celkově upraveno 3
Lada
 
Příspěvky: 33
Registrován: 04.12.2016 12:25
Reputation: 0

Re: Dotaz na nastavení kroků Extruderu z LCD u Rebelu II

Příspěvekod medapeta » 07.01.2017 08:26

Takže ?
  • 0

Naposledy upravil medapeta dne 12.01.2017 00:21, celkově upraveno 1
-------------------------------------------------------------------
Rebelix X2, Rebel II HD, Rebel IIC 250x300x300
A asi dvacet opravdu hodně velkých tiskáren v práci.
medapeta
 
Příspěvky: 1302
Images: 57
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: Praha
Reputation: 9

*II

Příspěvekod Lada » 07.01.2017 11:28

*
  • 0

Naposledy upravil Lada dne 27.04.2018 11:08, celkově upraveno 2
Lada
 
Příspěvky: 33
Registrován: 04.12.2016 12:25
Reputation: 0

Re: Dotaz na nastavení kroků Extruderu z LCD u Rebelu II

Příspěvekod juliusvla » 11.01.2017 22:49

Ahoj všem,
docela bych přivítal pokud by jste se s námi mohl podělit o to, jaké hodnoty vám po všech zkouškách vyšli ? Každý máme nějaké zkušenosti a já vím, že většinou opsat hodnoty v nastavení nepřináší nejlepší výsledek. Také jsem se snažil pracovat s Extrusion width a většinou se situace zhoršila a proto jsem to nechal na Slicru. Co mě ale hodně pomohlo je v záložce Filament settings nastavení Extrusion multiplier. Tady jsem vlastně upravil hodnotu extruze podle typu vlákna. K tomu jsem si udělal různé profily na jednotlivé typy vlákna. Někde se tady psalo, že tryska se brodí v nataveném filamentu, protože na malých plochách je jej prostě moc. No a tady pomohlo nastavení extruze. Jsem začátečník a tonoucí se stébla chytá. Proto vítám všechny poznatky o nastavení tisku.
Přeji pěkný den Vladimír
  • 0

juliusvla
 
Příspěvky: 96
Registrován: 10.11.2016 23:42
Bydliště: Plzeň
Reputation: 0

*

Příspěvekod Lada » 12.01.2017 13:54

*
  • 0

Lada
 
Příspěvky: 33
Registrován: 04.12.2016 12:25
Reputation: 0


Zpět na REBEL II

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 2 návštevníků

cron