Zapojení elektroniky

Re: Zapojení elektroniky

Příspěvekod medapeta » 01.01.2017 00:56

Hlavně je to u reprapu tak nějak základ toho, co by člověk měl být schopen zvládnout. Bez toho nemá moc smysl se snažit cokoli ladit. Hardcore vytrhávání součástek když něco nefunguje jak si myslíš že by mělo, to je špatná cesta. Je třeba řešit příčinu. Tohle není jablko pro blbky, kde to výrobce za ně nastavil a nechal si za to zaplatit trojnásobek toho co stojí vše kolem. Pokud věcem nemáš chuť přijít na kloub, kup si komerční tiskárnu.
Tiskárny: REBEL II HD, Rebelix X2 a další...
Používám: Simplify3D, FreeLSS, Octoprint, E3D
medapeta
 
Příspěvky: 482
Images: 58
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: su z Prahe
Reputation: 9

Re: Zapojení elektroniky

Příspěvekod boraicho » 01.01.2017 04:44

zemciko píše:Nachází se 8bit mikrokonroleru atmel na desce arduino.

no ved to tvrdim od začiatku že ten soft sa nachadza na arduine. arduino je cely ten plošak s ATMEL procakom.

ja som kupil rebela od zahradnika, a FW tam bol nahraty marlin ktory je (vyzera to tak že) odladený.
čital som zopar tém kde je problem s tým FW extruder zle dávkuje, osi X a Y niesu presne.... a cela tlačiaren odjebana. nie diky do toho šahať nechcem , radšej vypajkujem piezo.
boraicho
 
Příspěvky: 165
Registrován: 15.02.2016 21:36
Reputation: 0

Re: Zapojení elektroniky

Příspěvekod Rebel » 01.01.2017 11:34

Zahradnik dava zakaznikum odkaz na stazeni prislusneho FW a kdyby si mu napsal, rak ti ho posle urcite i s vypnutym pipakem. Pokud to nahrani nedas, tak tomu pipaku zalep tu dirku kaptonem, ci nejakou jinou paskou co drzi, stlumis to o vice jak 50%. Do toho "vydoubani" pieza bych se byt tebou radsi nepoustel.
Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I - III, Kossel Mini - Anycubic, Rebel CUBE (ve výstavbě), Rebel II RELOADED (ve výstavbě) - ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 2471
Images: 259
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 9

Re: Zapojení elektroniky

Příspěvekod fdd1222 » 01.01.2017 12:34

Na druhou stranu, vypajet piezo je otazka par sekund, pokud to teda umi. Za tu dobu se k tomu FW na internetu ani neproklika, natoz aby ho stahnul a do tiskarny nahral.
fdd1222
 
Příspěvky: 65
Registrován: 12.11.2016 19:59
Reputation: 0

Re: Zapojení elektroniky

Příspěvekod Rebel » 01.01.2017 13:26

Jo, to urcite ano, pro toho kdo to umi a ma pokud mozno mikropajku a ne indukcni "kopyto". Pak se muzeme dostat do dalsi diskuze, treba "proc mi nejde pulka LCD" ci "proc mi najednou nejde arduino" ................ Moznosti zbaveni se pipaku je hned nekolik, ale nejcistsi stale zustava uprava FW.
Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I - III, Kossel Mini - Anycubic, Rebel CUBE (ve výstavbě), Rebel II RELOADED (ve výstavbě) - ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 2471
Images: 259
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 9

Re: Zapojení elektroniky

Příspěvekod lubos » 01.01.2017 14:52

Nevím jestli je to ten samý display, ale šlo by to vypnout přerušením pinu na jednom z těch kablíků mezi adruinem a displayem, protože buzz je připojen přímo na vývod procesoru, viz. schéma: http://reprap.org/mediawiki/images/5/51/RRD_FULL_GRAPHIC_SMART_CONTROLER_SCHEMATIC.pdf
lubos
 
Příspěvky: 122
Registrován: 03.02.2014 14:59
Bydliště: Úvaly
Reputation: 0

Re: Zapojení elektroniky

Příspěvekod boraicho » 01.01.2017 15:10

ja som zdatný elektronik. Aj plošaky viem vyrobiť aj pajkovať aj procaky programovať :wink: 8) https://get.google.com/albumarchive/106 ... jS3rrKZ-UM

fdd1222 to napisal najlepšie. odpajkovať piezo mi trvalo 2 sekundy a že pri tom niečo pokazim je takmer 0% šanca.
boraicho
 
Příspěvky: 165
Registrován: 15.02.2016 21:36
Reputation: 0

Předchozí

Zpět na REBEL II

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 2 návštevníků