Zapojení elektroniky

Re: Zapojení elektroniky

Příspěvekod Trochtomord » 30.05.2016 19:28

Tak jsem s panem zahradníkem většinu problému vyřešil, LCD svítí ale neukazuje, chlazení trysky funguje, osa Z jezdí, Y taky akorát X nechce. Proto mi pan Zahradník poradil ať zkusím prohodit ty 2 motory. Y najednou nejelo a X nečekaně jelo... ale strašně řinčí a dělá rámus
Trochtomord
 
Příspěvky: 8
Registrován: 25.05.2016 14:36
Reputation: 0

Re: Zapojení elektroniky

Příspěvekod crown » 31.05.2016 10:36

rinci a dela ramus =
moc velke napeti na danem motoru --> zmer napeti na jezdci potenciometru podle navodu od Z
nebo blby kontakt na nekterem z tech ctyr dratu k motoru --> zkontroluj, jestli nemas konektor obracene a vytahni, zapichni znova
crown
 
Příspěvky: 208
Registrován: 08.11.2015 09:30
Reputation: 0

Re: Zapojení elektroniky

Příspěvekod Trochtomord » 04.06.2016 14:35

Tiskárna už jede jak má, zmenšil jsem napětí na motoru a trochu upravil řemen, děkuji všem co pomohli
Trochtomord
 
Příspěvky: 8
Registrován: 25.05.2016 14:36
Reputation: 0

Re: Zapojení elektroniky

Příspěvekod boraicho » 31.12.2016 00:59

zdar. Nema niekto schemu od grafickeho LCD dyspleja? potrebujem vedieť ako je zapojený trimer pre kontrast.
mam ho na max ale i tak by to chcelo ešte doladiť. piezo som už odstranil, už mi štvalo to hrozne jačení. už iba ten kontrast ostáva.dik.
boraicho
 
Příspěvky: 169
Registrován: 15.02.2016 21:36
Reputation: 0

Re: Zapojení elektroniky

Příspěvekod Pezantros » 31.12.2016 01:33

Ahoj, schéma sice nemám, ale pár těchto displejů doma mám. Ze zadní strany té zelené desky displeje je smd trimr, viz červeně zakroužkováno na obrázku, právě na štelování kontrastu.
12864_LCD.jpg

Prvně bych zkontroloval, jestli je vytočený na max.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Pezantros
 
Příspěvky: 185
Registrován: 19.04.2015 12:22
Reputation: 0

Re: Zapojení elektroniky

Příspěvekod medapeta » 31.12.2016 06:51

Piezo je řízené softwarově takže jeho odstranění je zbytečné, stačí nastavit ve firmware že nemá ječet...
Používám: HotEndy E3D, ložiska Igus Drylin, pružné spojky, heated bed MK3 ALU s ULTEM PEI povrchem
Tisknu na: Original Prusa i3 MK2, Rebelix X2, Rebel II HD, Rebel II.b
medapeta
 
Příspěvky: 643
Images: 58
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: Praha
Reputation: 9

Re: Zapojení elektroniky

Příspěvekod boraicho » 31.12.2016 11:02

pezantros, Vďaka za radu, to som nevedel, problem je že ten LCD je pripajkovany k tej červenej doske
Obrázek takže sa ku trimru nedostanem :(

medapeta, a piezo vypnem ako? prepisanim a prepalenim arduina? ne diky, to nechcem robiť, niečo spravim zle a cela tlačiaren je ta tam... :)
boraicho
 
Příspěvky: 169
Registrován: 15.02.2016 21:36
Reputation: 0

Re: Zapojení elektroniky

Příspěvekod Pezantros » 31.12.2016 12:04

To já vím, taky ho mám na tiskárně. Budˇse s tím smíříš nebo těch 20 pinů od displeje odpájíš. Jinou radu bohužel nemám.
Piezo se, aspoň u FW Repetier, dá vypnout pouze úpravou a přehráním FW do Arduina.
Pezantros
 
Příspěvky: 185
Registrován: 19.04.2015 12:22
Reputation: 0

Re: Zapojení elektroniky

Příspěvekod medapeta » 31.12.2016 13:06

Co má displej společného s arduinem ? Ten beeper je na displeji a vypíná se softwarově v nastavení firmwaru, tedy Marlin, Repetier... Stačí upravit konfiguraci, překompilovat a nahrát.
Používám: HotEndy E3D, ložiska Igus Drylin, pružné spojky, heated bed MK3 ALU s ULTEM PEI povrchem
Tisknu na: Original Prusa i3 MK2, Rebelix X2, Rebel II HD, Rebel II.b
medapeta
 
Příspěvky: 643
Images: 58
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: Praha
Reputation: 9

Re: Zapojení elektroniky

Příspěvekod Pezantros » 31.12.2016 13:20

Jestli sis nevšiml, tak tu řeší dvě věci. Kontrast LCD a piezo. Kdybys to četl pořádně, dotaz bys nevznesl...
Pezantros
 
Příspěvky: 185
Registrován: 19.04.2015 12:22
Reputation: 0

Re: Zapojení elektroniky

Příspěvekod medapeta » 31.12.2016 13:34

pro pezantros: Odpovídáme na stejnou věc stejně. Pokud se někdo bojí přehrát firmware a přitom raději hrubě zasahuje do hardware s obavou, že tiskárna bude ta tam tak tomu nějak nerozumím. Stačí přidat jeden znak do konfiguráku...
pro borachio: Nic jako přepsání a přepálení arduina se nekoná, pouze jednoduché přehrání firmware.

pro oba: existuje víc verzí, na některé je trimr pro řízení kontrastu vyveden na přístupnou stranu a lze to pohodlně nastavit a někde si číňan ušetřil práci, nastavil to od oka v továrně a zapájel obě části k sobě.

Jinak stačí přídat odpor 2 kila mezi piny contrast a gnd:

lcd12864-resistors.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Používám: HotEndy E3D, ložiska Igus Drylin, pružné spojky, heated bed MK3 ALU s ULTEM PEI povrchem
Tisknu na: Original Prusa i3 MK2, Rebelix X2, Rebel II HD, Rebel II.b
medapeta
 
Příspěvky: 643
Images: 58
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: Praha
Reputation: 9

Re: Zapojení elektroniky

Příspěvekod boraicho » 31.12.2016 18:03

medapeta píše:pro borachio: Nic jako přepsání a přepálení arduina se nekoná, pouze jednoduché přehrání firmware.


jo jen že ten firmware sa nahrava do arduina :)

čo ak tam nahram jiny FW ako bol predtým? a všetko sa doserie... ne diky.
boraicho
 
Příspěvky: 169
Registrován: 15.02.2016 21:36
Reputation: 0

Re: Zapojení elektroniky

Příspěvekod medapeta » 31.12.2016 20:05

Nemám na to sílu, dělej jak myslíš.
Používám: HotEndy E3D, ložiska Igus Drylin, pružné spojky, heated bed MK3 ALU s ULTEM PEI povrchem
Tisknu na: Original Prusa i3 MK2, Rebelix X2, Rebel II HD, Rebel II.b
medapeta
 
Příspěvky: 643
Images: 58
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: Praha
Reputation: 9

Re: Zapojení elektroniky

Příspěvekod boraicho » 31.12.2016 20:44

ok nechcem sa hadať, tak mi vysvetli kde sa ten firmware nachadza
boraicho
 
Příspěvky: 169
Registrován: 15.02.2016 21:36
Reputation: 0

Re: Zapojení elektroniky

Příspěvekod zemciko » 31.12.2016 23:18

Nachází se 8bit mikrokonroleru atmel na desce arduino.
Připojíš ardiuno přes USB k počítači kde máš nainstalované arduino IDE (je potřeba správná verze k různé verzi FW). FW stáhneš podle toho jaký chceše například já mam "marlina", v tom IDE zedituješ parametry a potřebné knihovny pro ten panel, dáš to zkompilovat a nahraješ do arduina. IDe existuje jak do windows tak do linuxu.
Podrobněji je to na delší vysvětlování a určitě tu postup někde bude rozebraný...
zemciko
 
Příspěvky: 532
Images: 7
Registrován: 09.05.2015 13:43
Reputation: 0

PředchozíDalší

Zpět na REBEL II

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků