Zapojení elektroniky

Zapojení elektroniky

Příspěvekod Trochtomord » 29.05.2016 11:20

Ahoj,

Dneska jsem zapojil elektroniku na mé tiskárně rebel 2, zapojil jsem zdroj s velkým napětím (myslím tím nedočkavostí), jsem to strčil do zásuvky. Větráček na zdroji se začal otáčet, zdroj začal svítit. Arduino ale ne, displej taky ne. Když ale zapojím arduino přes pc tak funguje (svítí ledky). Určitě je celá škála chyb co jsem mohl udělat ale nevíte kde by mohl být problém?
  • 0

Trochtomord
 
Příspěvky: 8
Registrován: 25.05.2016 14:36
Reputation: 0

Re: Zapojení elektroniky

Příspěvekod bv9 » 29.05.2016 11:57

Tak v první řadě zkontrolovat správné zapojení ze zdroje do RAMPS + a - případně proměřit, jestli jde ze zdroje 12V
  • 0

REBEL II HD od JRC, Repetier-host V1.0.6.
bv9
 
Příspěvky: 125
Registrován: 22.03.2016 17:48
Bydliště: Břeclav
Reputation: 0

Re: Zapojení elektroniky

Příspěvekod Trochtomord » 29.05.2016 11:59

Jsou zapojeny správně, dává 12.08V
  • 0

Trochtomord
 
Příspěvky: 8
Registrován: 25.05.2016 14:36
Reputation: 0

Re: Zapojení elektroniky

Příspěvekod kroxigor » 29.05.2016 12:08

Odkud je elektronika? (standardně není na RAMPS osazená dioda pro napájení Arduina ze zdroje)
Pokud připojíš jen USB rozsvítí se LCD?
  • 0

Rebel II HD V32 (Marlin 1.1.x) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75 - služební
Slic3r, Simplify3D, 123Design, TinkerCAD, SketchUP
kroxigor
 
Příspěvky: 1198
Images: 11
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 0

Re: Zapojení elektroniky

Příspěvekod Trochtomord » 29.05.2016 12:12

Celou tiskárnu mám od pana Zahradníka. Pokud do arduina připojím USB display svítí, nic neukazuje.
  • 0

Trochtomord
 
Příspěvky: 8
Registrován: 25.05.2016 14:36
Reputation: 0

Re: Zapojení elektroniky

Příspěvekod kroxigor » 29.05.2016 12:48

Zkontroluj si komplet zapojení.
Při připojení pouze USB by měly být na LCD informace

Případně reklamuj.
  • 0

Rebel II HD V32 (Marlin 1.1.x) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75 - služební
Slic3r, Simplify3D, 123Design, TinkerCAD, SketchUP
kroxigor
 
Příspěvky: 1198
Images: 11
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 0

Re: Zapojení elektroniky

Příspěvekod bv9 » 29.05.2016 12:52

Možná zbytečná otázka, ale je tam nahraný FW?
  • 0

REBEL II HD od JRC, Repetier-host V1.0.6.
bv9
 
Příspěvky: 125
Registrován: 22.03.2016 17:48
Bydliště: Břeclav
Reputation: 0

Re: Zapojení elektroniky

Příspěvekod vbalko » 29.05.2016 13:43

Proč nezavolas zahradnikovi? Je v těchto věcech vstřícný.

Odesláno z mého D6603 pomocí Tapatalk
  • 0

vbalko
 
Příspěvky: 37
Registrován: 13.11.2015 11:48
Reputation: 0

Re: Zapojení elektroniky

Příspěvekod Trochtomord » 29.05.2016 13:52

Zapojení jsem kontrolval, ale zkusím ještě jednou.
FW tam nahrává pan Zahradník.
Nechci pana Zahradníka v neděli rušit
  • 0

Trochtomord
 
Příspěvky: 8
Registrován: 25.05.2016 14:36
Reputation: 0

Re: Zapojení elektroniky

Příspěvekod LadislavK » 29.05.2016 14:22

Odkud jsi? Třeba máš za rohem někoho ochotného pomoct. Někdy je 10 minut pomoci v reálném světě víc, než to týden řešit na foru
  • 0

LadislavK
 
Příspěvky: 26
Registrován: 16.10.2015 19:18
Reputation: 0

Re: Zapojení elektroniky

Příspěvekod mgiorgio » 29.05.2016 14:38

Ahoj Trochtomord
Ak mas sadu od pana Zahradnika tak urcite si to mal prepajkovat tam veci podla jeho popisu ( svorkovnice mosfet a poistky) ak si to urobil dokladne ta by mal to nabechnut. Ventilator na hotende by ti mal roztocit ked zapnes napajanie lebo to je nastaveny tak... Arduino cez USB moze dostat 5V-tov tak ti to moze fungovat aj bez zapnutie PSU...
Dalsie otazka ci si dobre pripojil Ramps na Arduino ak to ti jeden pin nezastrcil dobre alebo to nemas dobre poskladane ti nebude ist....

Tieto veci by som skontroloval...

S pozdravom...

Ak by si mal otazku kludne sa mi ozvi v PM
  • 0

Rebel 2b prerobeny z Rebel2 od P Zahradnika, 200x200
Rebel Scube 300x200 novo postavene
mgiorgio
 
Příspěvky: 98
Registrován: 05.12.2015 12:52
Bydliště: Juhozapadne Slovensko (Nie Bratislava)
Reputation: 0

Re: Zapojení elektroniky

Příspěvekod Trochtomord » 29.05.2016 15:14

Takže... Desku jsem přepájel, pojistky jsou ve správném pořadí, mosfet správně orientovaný. Ventilátor se ale netočí (ani když prohodím polaritu). RAMPS mám na arduinu dobře, baterkou jsem to několikrát kontroloval a poté jsem ho i několikrát sundal abych se podíval na spodek desky na moje pájené spoje.
Jinak bydlím ve Znojmě
  • 0

Trochtomord
 
Příspěvky: 8
Registrován: 25.05.2016 14:36
Reputation: 0

Re: Zapojení elektroniky

Příspěvekod mgiorgio » 29.05.2016 16:13

Tak asi si kontroloval aj na Ramps ci mas tam 12V na prve dva svoriek mal by to byt od kraja cierne, cervene, cierne, cervene (- + - +) kontroloval si aj tam kde si pripojil venilator na hotend? ak tam mas opacne politak ti ventilator nefunguje. Pri poistke tiez by si vedel premerat tak by si lokalizoval kde mas chybu.
  • 0

Rebel 2b prerobeny z Rebel2 od P Zahradnika, 200x200
Rebel Scube 300x200 novo postavene
mgiorgio
 
Příspěvky: 98
Registrován: 05.12.2015 12:52
Bydliště: Juhozapadne Slovensko (Nie Bratislava)
Reputation: 0

Re: Zapojení elektroniky

Příspěvekod Trochtomord » 29.05.2016 16:26

Táák... po zapojení zdroje do zásuvky se mi už rozsvítí LCD, nic neukazuje. nA obou svorkovnicích je 12.08V jak jsem již jednou změřil. Na pojistkách jsem měřil táké... 10A ukazuje 0,6 ale pojistka 15A ukazuje 0.
  • 0

Trochtomord
 
Příspěvky: 8
Registrován: 25.05.2016 14:36
Reputation: 0

Re: Zapojení elektroniky

Příspěvekod mgiorgio » 29.05.2016 17:12

pred alebo po poistke si to meral?? ak pred tak mas problem s svorkovnicou ak po tak si v lepsom pripade si uz prepalil tie poistky...
  • 0

Rebel 2b prerobeny z Rebel2 od P Zahradnika, 200x200
Rebel Scube 300x200 novo postavene
mgiorgio
 
Příspěvky: 98
Registrován: 05.12.2015 12:52
Bydliště: Juhozapadne Slovensko (Nie Bratislava)
Reputation: 0

Další

Zpět na REBEL II

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník