bojkas píše:Da se na klasickou rebelackou konstrukci dat hotbed 20x30?
Edit: existuje nejaka sestavene distribuce pro PC pro 3d tisk? Mam starou sunku PC s win XP, ale maximalne to nezvlada. Potrebuju neco "lehciho" jako octoprint, ale pro pocitac.
"Al profily od 550 po 750,-kč
železo( hlazenky nerez+závitovky M6 nerez) 250 až 300,-kč" kupoval jsem s kalenými broušenými tyčemi dohromady asi za 1100,-kč nekalené mi přijdou jako chyba stejně je za čas budeš měnit..., kalené se neodřou a jsou tužší, k nim samo třeba mít lineární ložiska.
Plastové dílce sada od 650 po 1300,-kčVyráběl jsem pro lidi z okolí asi za 500 sadu ale jen pro ty co se pro to staví v brně v práci
Šroubky ,podložky ,matičky,vruty asi 250 ,-kčdost záleží kde to člověk kupuje kilo stojí od +-120kč..
gumové nožky 300 až 400,-kč (sehnal jsem v železářství 25kč za jenu)
podložka pod stolek Al sendvič asi 220 až 250,-kčStolek mám montovaný z profilu 40*3mm AL vyšlo mě to tak na polovic
sklo 3 mm asi 10 až 30,-kč nebo zrcadlo za 25 až 50,-kčPoužívám tisk rovnou na AL stůl s kaptonem, u skla mně štvou ty klipsy..
Al spojky na Zetka závitovek asi 60 až 80,-kčPoužívám normální matky pro m6 v plastových výztuhách čili opět úspora.
Ložiska LM8UU sada 14 kusů asi 350 až 450,-kčZ číny stačilo mně 12 kusů z aliexpress za 150kč a zdají se ok, ale je to loterie.
1 metr spirálové omotávky na kabely asi 50 až 80,-kčNení nutné ale líp to vypadá, doporučuji bílou oproti výrazně černé.
Zubatice na podávku materiálu mosaz či nerez asi 80 až 250,-kč
Pružinka do extruderu asi 30 až 50,-kčCelé poávání z aliexpress za 100kč ale dá se použít i vlatní konstrukce, osobně dávám přednost verzím odvozeným od wade extruderu.
Hotend komplet celokov či PEEK asi 400 až 900,-kčza 250kč celý hotend i s ofukem s aliexpress, ale chce to "dodělat" doma tj závitník, vrták a pasta na zuby pak to tiskne dobře.
Nějaké to LED osvětlení od 60 kč po 350,-kčNemyslím si že je nutné ho počíta do kontrukce.
otevřený řetěz s koncovkami 1 metr tištěný/ kupovaný od 200 po 250,-kč / od 450 po 700,-kčDá se dovyrobit dodatečně.
Čili ano dá se i tady ušetřit, záleží na čase a vybavení + šikovnosti..
Sestavená distribuce na pc, tomu výrazu nerozumím, jako nějaká distribuce linuxu? Já mám Lubuntu 14 na atomu s 1gb ram a v tom repetier na ovládání, slicer v tom behá taky ok..