Prusa dily na rebela- help

Prusa dily na rebela- help

Příspěvekod TomRous » 30.04.2021 22:18

Zdravím,
úspěšně jsem předělal osu X na prusovske dily MK3S. ALE je tu problém. Kvůli spojkám 8x5 nejde sjet s osou níž než cca 4 cm nad tu desku s nápisem REBEL (nikoliv tedy sklo, uvedená vzdálenost je deska-hotend). Dá se to řešit delšími šrouby co drží desku, ale raději bych i kvůli plánovanému přechodu na ty prusa desky udělal jinak, aby jela níž.

Napadlo mě dát buď nižší motory, ale to mi pomůže tak o centimetr a nebo dát motory nahoru. Ale to asi nebude ideální i kdybych trapézy podepřel něčím zespoda aby nevisely. To asi ne, s tím je moc práce.

Možná upravit Y, aby bylo výše. Zde zjišťuji, že bych buď musel přetisknout držáky všeho na ose Y nebo poupravit rám, viz níže, ale to zmenší délku o 60 mm. 90 mm délky zabere stolek a je tam potřeba cca 200 mm volných a to nevychází.

Nebo motory s integrovaným trapézem. Ale ty jsou buď 300 nebo 400 mm a jelikož mám sakul verzi, tak vzdálenost vršek motoru- vršek rámu je 360 mm. Měl bych tedy 60 mm nevyužitých. Drahé. Ale kdo uvažuje třeba o druhé tiskárně, může vzít v úvahu a koupit větší rám. Pro mě nevyužitelné.


Děkuji za rady, pokud něco takového máte, ocením i foto!

Uživatel Lachtan86 nejspíš našel řešení a to dát něco mezi vozík X a extrudér. Jak sám naznačuje, Sakul něco takového měl.
  • 0

Naposledy upravil TomRous dne 02.05.2021 06:26, celkově upraveno 1
TomRous
 
Příspěvky: 48
Registrován: 21.09.2019 06:59
Reputation: 0

Re: Prusa dily na rebela- help

Příspěvekod TomRous » 30.04.2021 23:47

Asi jsem našel řešení.

Kolko chýbalo? Milimetry. Asi 25. No a rám má 30. Takže když udělám to jako na obrázku níže, problém bude vyřešen!

Je to elegantní? Ne. Bude to fungovat? Snad ano. A dopředu aspoň půjde dát nějak elegantně LCD aby neštrejchalo o zem.
Sometimes my genius... It's almost frightening

Autodesk Fusion 360 (Education License) 30_04_21 23_40_19.png
Autodesk Fusion 360 (Education License) 30_04_21 23_40_19.png (131.92 KiB) Zobrazeno 4130 krát
Autodesk Fusion 360 (Education License) 30_04_21 23_41_02.png
Autodesk Fusion 360 (Education License) 30_04_21 23_41_02.png (159.66 KiB) Zobrazeno 4130 krát
  • 0

TomRous
 
Příspěvky: 48
Registrován: 21.09.2019 06:59
Reputation: 0

Re: Prusa dily na rebela- help

Příspěvekod lachtan86 » 01.05.2021 08:55

To řešení s profily na sobě je zajimavý ale netuším zda funkční a zda nepřínáší nějaké další komplikace. Uchytit to chceš k sobě jak? Ja dělal něco podobnýho s BMG extruderem s tím že se si vyrobil adaptér na rebelovskej vozík něco jako má Sakul na Průšovic extruder a je to pěkně fukční a výšku extruderu k bedu sem si právě nastavil podle toho adaptéru aby mi to pěkně výcházelo bez dalších nutných úprav. Dalším mým výmyslem bylo překopat bed a osu Y na MK52 pže už sem byl šedivej z tech vypoulených čínských bedů a průša má 9ti bodový uchycení bedu což je super. Osu Y sem musel celou překreslit a navrhnout aby to celý fungovalo s průšovic Y vozíkem a rámem Rebela. Hnus něco od Průši davat na Rebela :D
  • 0

Přílohy
mk52.png
lachtan86
 
Příspěvky: 45
Registrován: 27.03.2016 23:46
Bydliště: Hradec Králové
Reputation: 0

Re: Prusa dily na rebela- help

Příspěvekod TomRous » 01.05.2021 15:21

Napadlo mě něco takového. Nebo to ještě jednou zahnout jakoby do "eska", aby to ted díl drželo ze dvou stran.
(posílám STL, ale nevím, jestli se zobrazuje správně. Mělo by to být 30mm široké (jako je profil))
Capture.PNG
Capture.PNG (147.21 KiB) Zobrazeno 4088 krát

drzak.stl
(676.45 KiB) Zobrazeno 4088 krát
  • 0

TomRous
 
Příspěvky: 48
Registrován: 21.09.2019 06:59
Reputation: 0

Re: Prusa dily na rebela- help

Příspěvekod zemciko » 01.05.2021 18:46

Pokládáním těch profilů přes sebe se ti zkrátí délka y a výška z ne? To už můžeš nechat rám jak je a přidat dva profiy na předek a zadek a bude to mít stejný výsledný tvar jak průša. Ale nž takovéhle úpravy tak mi přijde jednodušší předělat osu x a nebo dát motory shora.
  • 0

zemciko
 
Příspěvky: 1481
Images: 9
Registrován: 09.05.2015 13:43
Reputation: 0

Re: Prusa dily na rebela- help

Příspěvekod TomRous » 01.05.2021 20:18

Právě, že si tím pomůžu.
A ano, šlo by to řešit i koupením dalších hliníků nebo dát tam nějaký dvojtý.

Capture.PNG
Capture.PNG (251.56 KiB) Zobrazeno 4069 krát
  • 0

TomRous
 
Příspěvky: 48
Registrován: 21.09.2019 06:59
Reputation: 0

Re: Prusa dily na rebela- help

Příspěvekod Stefinek » 03.05.2021 05:12

Řešil jsem to samé, kvůli tomu, že jsem použil bed z i3 mega S a taky mám mk3s extruder. Rebela mám ale většinu z V34 už...já jsem to vyřešil delšíma šroubama s kontra matkama aby pružina pořád reagovala na stejnou vzdálenost a neřešil jsem to zbytečně složitě.
  • 0

Creality ender 3 - dual Z,skr1.3 5x TMC2208, BMG, vlastní Marlin
Anycubic i3 mega S - vykuchaná, komponenty použity na stavbu Rebel II
Anycubic chiron - stock
Rozestavěný rebel II V34 - Skr1.3,TMC2208, E3D V6, extruder z mk3s,bed anycubic i3 megaS
Stefinek
 
Příspěvky: 13
Registrován: 04.12.2020 06:49
Bydliště: Vimperk
Reputation: 0

Re: Prusa dily na rebela- help

Příspěvekod DeXxik » 07.12.2021 13:37

Pustil jsem se do překreslování. Bude to na extruder od prusi a rovnou tam dám trapézy na posuv. Je tam problém s dosahem na tiskovou plochu, ale to mám vymyšlené, že posunu nosné tyče. Bude potřeba i upravit celou osu X, protože je rozteč tyčí je jiná. Nechci měnit osvědčený exturder, tak upravím boční nosníky.

Jakmile to budu mít nakreslené, tak to ukážu.
  • 0

DeXxik
 
Příspěvky: 1
Registrován: 12.11.2015 23:53
Reputation: 0

Re: Prusa dily na rebela- help

Příspěvekod Klaudius » 10.09.2022 19:24

Jak to dopadlo?
  • 0

Klaudius
 
Příspěvky: 177
Registrován: 15.02.2016 12:15
Bydliště: Bratislava - okolie
Reputation: 5
Jen tak dál :)


Zpět na REBEL II

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků

cron