Upgrade na V34

Upgrade na V34

Příspěvekod mig01 » 14.05.2021 14:45

Mám starší Rebel 2 a jelikož jsem ji skládal i z toho co dům dal tak bych ji chtěl přestavět na V34 a napájení 24V. Chci ji předělat i proto, že je ještě cca měsíc a půl na objednání zboží z Číny a kdo ví co bude potom a asi se to i dost prodraží tak proč to nekoupit ještě teď, když by na přestavbu stejně jednou došlo... Současný stav je takový, že netiskne úplně perfektně a už se mi s ní nechce moc laborovat a raději bych ji rovnou předělal. AL profily měnit nebudu. Dělám si soupisku co všechno koupit a nějak jsem se zasekl na:

- indukční snímač... Jaký koupit? Nikde jsem ani ve fóru nenašel jaký konkrétní typ je použit.
- stolek (nyní mám takový samo domo a nic moc, je to bastl a křivý)... můžete mi dát tip na nějaký z ALI co bude pasovat na Rebela?
- vyhřívaná podložka na 24V asi včetně magnetů kvůli indukčnímu snímači (?) a PEI plátu... prosím jakou pořídit z ALI?
- podávací kolečko filamentu je stále jedno ozubené kolo a přítlačná kladka s ložiskem nebo dvě ozubená kole proti sobě?

Děkuji za rady.
  • 0

mig01
 
Příspěvky: 96
Registrován: 04.08.2015 13:18
Reputation: 0

Re: Upgrade na V34

Příspěvekod Rebel » 14.05.2021 16:57

Místo indukční sondy bych dnes dal spíš BL-Touch, nebo mám odzkoušené kopie jako je toto https://www.aliexpress.com/item/32848925924.html díl na to tam je, nebo ho tam co nejdříve dám. Pokud sondu, tak jsem tam dával tyto 5V, najdeš je i na Ali https://www.materialpro3d.cz/elektro-dily/indukcni-snimac-polohy--che12-4na-a710-5v-/

Stolky přímo na RII jsou tyto https://www.materialpro3d.cz/mechanicke-dily/deska-pod-stolek-ohrevu-hlinikova/ a jde na něj dát i mag. stolek 235x235 od FYSETC, ale spíše bych doporučil celohliník od CREALITY co je na nějakých těch ENDERech-3, ale jelikož jsou větší musel by si protáhnout profily základny. Na tu pro ENDER3 nalepíš magnetickou fólii 0,5-1mm z UNIMAGNETu a dáš planžetu z číny a chodí to. Na klasický rozměr 214x214 tu možná ještě nějaké planžety mám.

Extruder na V34 je zatím stále klasika s jednostranným přítlakem, ve finále nevidím důvod proč ho nahrazovat, ale výhledově bych to asi i nakreslil, mám to na jinou tiskárnu hotové, ale zatím není čas.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, MeCretor2-upravený, Anycubic Photon, RR1, RR400M ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3891
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 108
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Upgrade na V34

Příspěvekod mig01 » 15.05.2021 12:52

Děkuji za odpověď. Vážím si toho, že je zde aktivní i hlavní konstruktér a dává fundované odpovědi prověřené praxi což je asi to nejcennější...

Nemusím nutně všechno brát z ALI. Stolek koupím v ČR stejně jako pojezdove tyče a trapez. Pokud koupim original stolek tak... Líbí se mi plechovy plát, který používá Průša (nejsou potřeba žádné svorky po stranách, které uberou místo z aktivní tiskové oblasti. Dá se tento plát či podobný z ALI použít i na Rebel2 a na originální stolek resp. asi to bude záležet na vyhrivaci podložce s magnety? Ci je nějaká alternativa, aby se nemuseli po stranách používat svorky? Ano doporučil jsi mi něco, ale tam je asi pak nutnost vyměnit i profily.
  • 0

mig01
 
Příspěvky: 96
Registrován: 04.08.2015 13:18
Reputation: 0

Re: Upgrade na V34

Příspěvekod Rebel » 15.05.2021 18:01

V podstatě jsem ti odpověděl už v té předchozí odpovědi. Řešení je v tomto tématu viewtopic.php?f=9&t=2663 Když budeš mít slušný Al MK3 stolek standardních rozměrů a dostatečným výkonem (některá mívají pod 100W a to není úplně ono, musí se podizolovat, aby to ohřálo trochu rozumnou rychlostí), tedy třeba něco takového https://www.na3d.cz/p/2596/hlinikova-vy ... -214x214x3 nalepíš na to pak tu samolepící fólii z unimagnet.cz a dáš planžetu, kterou jsem psal že tu asi i mám, jen jsem zatím nehledal :D Ale na Eshopu jsem ji míval http://obchod.rebelove.org/mechanicke-d ... lozku.html
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, MeCretor2-upravený, Anycubic Photon, RR1, RR400M ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3891
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 108
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Upgrade na V34

Příspěvekod mig01 » 17.05.2021 16:43

Tak už jsem se v těch tiskových podložkách trochu zorientoval. Díky moc. Objednal jsem všechny potřebný věci (až na ty co koupím tu) tak uvidím až to přijde zda to půjde zkompletovat a nebude mi nic zásadního scházet. Snad to stihne přijít do července jinak se asi nedoplatím :-).
  • 0

mig01
 
Příspěvky: 96
Registrován: 04.08.2015 13:18
Reputation: 0

Re: Upgrade na V34

Příspěvekod creagel » 14.05.2022 14:57

Protoze jsem rozbehnul sCube, vrhnu se ted do repase Rebela II - pedelam jej na V34. Ale hned na zacatku jsem narazil - kde v CR kupujete trapez 6x4 a matky na nej (na osu Z)? Pripadn to berete z Aliku (mate link na overeneho dodavatele)?
  • 0

creagel
 
Příspěvky: 139
Registrován: 13.11.2014 22:46
Bydliště: Sedlcany - Stredni Cechy.
Reputation: 0


Zpět na REBEL II

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 3 návštevníků