Rebel II - pár dotazů

Re: Rebel II - pár dotazů

Příspěvekod kroxigor » 12.01.2021 18:20

Marlina jsem nekompiloval už skoro rok. Tak jsem to teď zkoušel na Macu kde Arduino IDE nebylo.
Stáhnul jsem aktuální verzi ArduinoIDE natáhnul Marlina bugfix 2.0.X s konfigurákama co jsem dával nahoře a normálně se bez problémů zkompiloval.
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

PrusaSlicer2, Simplify3D, TinkerCAD, FreeCad, OnShape
kroxigor
 
Příspěvky: 1767
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: Rebel II - pár dotazů

Příspěvekod grafix » 12.01.2021 19:19

Já teď kompiluji o stošest, právě jsem dodělal novou tiskárnu a překopal jednu starou. Takže ladím firmware a kompiluji. Používám taky VSC. Podle toho výpisu tam budeš mít zadanou nějakou blbost. Zkus změnit tu hodnotu, u které ti to vyhodilo chybu.
  • 0

grafix
 
Příspěvky: 87
Registrován: 29.07.2017 17:35
Bydliště: NB
Reputation: 3
Jen tak dál :)

Re: Rebel II - pár dotazů

Příspěvekod EWRYBADY » 12.01.2021 20:19

kroxigor píše:Marlina jsem nekompiloval už skoro rok. Tak jsem to teď zkoušel na Macu kde Arduino IDE nebylo.
Stáhnul jsem aktuální verzi ArduinoIDE natáhnul Marlina bugfix 2.0.X s konfigurákama co jsem dával nahoře a normálně se bez problémů zkompiloval.



Perfektní! Díky. Povedlo se mi to nahrát přes Arduino program. Ale vyskytl se další problém :D . Pokud odpojím USB od PC a zapnu tiskárnu tak display zůstane vypnutý. Pokud připojím USB tak se rozsvítí. Ale pokud přes něj chci něco dělat jako třeba nahřát HE tak po chvíli nahlásí chybu a chce reset. Vlastně nefunguje skoro nic. Může to být KO Arduino nebo Ramps? Nebo stále problém v FW? :|
  • 0

EWRYBADY
 
Příspěvky: 10
Registrován: 03.02.2017 18:13
Reputation: 0

Re: Rebel II - pár dotazů

Příspěvekod PvvScz » 13.01.2021 04:52

Odpalenej stabilizator na Arduinu ?
  • 0

PvvScz
 
Příspěvky: 66
Registrován: 11.03.2018 02:18
Bydliště: Brno
Reputation: 0

Re: Rebel II - pár dotazů

Příspěvekod kroxigor » 13.01.2021 06:01

Tohle vypadá na odpálený pojistky na RAMPS.
  • 0


PrusaSlicer2, Simplify3D, TinkerCAD, FreeCad, OnShape
kroxigor
 
Příspěvky: 1767
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: Rebel II - pár dotazů

Příspěvekod grafix » 13.01.2021 09:42

Pokud budeš chtít, pošli mi konfiguráky a já je zkusím zkompilovat.
Jak psali kluci, nejspíš něco odpálenýho.
  • 0

grafix
 
Příspěvky: 87
Registrován: 29.07.2017 17:35
Bydliště: NB
Reputation: 3
Jen tak dál :)

Re: Rebel II - pár dotazů

Příspěvekod gazy11 » 13.01.2021 10:53

PvvScz píše:Odpalenej stabilizator na Arduinu ?


https://www.instructables.com/Fix-a-fried-Arduino-Mega/
  • 0

Martin
gazy11
 
Příspěvky: 67
Registrován: 22.05.2017 06:39
Bydliště: Teplice
Reputation: 0

Re: Rebel II - pár dotazů

Příspěvekod walker.cz » 13.01.2021 13:36

kroxigor píše:Vzhledem k tomu, že už je FW Marlin 2.0 používat Marlin 1.1 ještě RC bych asi nedělal ... Pokud chceš mít stabilní funkční FW použil bych Marlin 1.9

2) Díly extruderu jsou dělané pro hotend RebelMOD a pasuje tam i 3Draty. Pokud se nepletu tak E3D mají jiný krček pro uchycení = bez úprav to nepůjde


Tady bych to trochu doupřesnil, když to neudělal Dan, nová verze ReblMOD v4 je už i "krčkem" kompatibilní s E3Dv6 a i nové díly Rebela již tuto úpravu obsahují :-) takže za použití správných dílů to pasovat bude (nedávno jsem také dokončil jednu přestavbu - bez problémů)
  • 0

Rebel II, Rebelix MK2, Poseidon Duo, W-sCubeXY, Delta Sculptur, Wallta (moje delta :D ),
walker.cz
 
Příspěvky: 74
Registrován: 10.01.2017 23:08
Bydliště: Cheb
Reputation: 0

Re: Rebel II - pár dotazů

Příspěvekod Rebel » 13.01.2021 13:55

walker.cz píše:
kroxigor píše:...... když to neudělal Dan, .....)


Ten na to ale pěkně sere což? :D Ale jinak je to tak jak píšeš :)
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3794
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 106
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Rebel II - pár dotazů

Příspěvekod kroxigor » 13.01.2021 14:36

Fuj to jsem nepsal já to bych si k Rebelovi nikdy nedovolil ...
  • 0


PrusaSlicer2, Simplify3D, TinkerCAD, FreeCad, OnShape
kroxigor
 
Příspěvky: 1767
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: Rebel II - pár dotazů

Příspěvekod walker.cz » 13.01.2021 22:08

kroxigor píše:Fuj to jsem nepsal já to bych si k Rebelovi nikdy nedovolil ...


a tak vzhledem k mému věku, já si to dovolím :D :D
Jinak držím palce s přestavbou. Já tam dal posledního Marlina, jak psal Dan, pracuji v linuxové podobě visual studia code - codium. ale je to to samé. Kompilace bez problémů. Jo, dal jsem tam i Danovu starší desku - ORRAMPS, 32bit, funguje bezva
  • 0

Rebel II, Rebelix MK2, Poseidon Duo, W-sCubeXY, Delta Sculptur, Wallta (moje delta :D ),
walker.cz
 
Příspěvky: 74
Registrován: 10.01.2017 23:08
Bydliště: Cheb
Reputation: 0

Re: Rebel II - pár dotazů

Příspěvekod EWRYBADY » 17.01.2021 20:20

Moc všem děkuji za rady. Problém byl v Ramps. Po výměně, nahrání FW od Kroxigora a poladění už vše jede a tisknu. Jediný detail co se občas stává, že se display na pár místech ''rozkostičkuje''. Ale to už není zas tak závažný problém.
  • 0

EWRYBADY
 
Příspěvky: 10
Registrován: 03.02.2017 18:13
Reputation: 0

Re: Rebel II - pár dotazů

Příspěvekod grafix » 18.01.2021 10:47

Zkus dát feritový jádra na kabely k LCD, třeba to pomůže. Mě ze rozpadala grafika na LCD u Rebela, měl jsem dlohý kabely k LCD a po osazení feritem to přestalo.

https://www.vpcentrum.eu/soucastky-nahr ... a-24-5mm-1
  • 0

grafix
 
Příspěvky: 87
Registrován: 29.07.2017 17:35
Bydliště: NB
Reputation: 3
Jen tak dál :)

Předchozí

Zpět na REBEL II

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron