Nováček: Všechno špatně

Nováček: Všechno špatně

Příspěvekod Reverzd » 15.11.2020 13:08

Zdravím všechny,

pořídil jsem přes známýho použitýho Rebela II jako 3D printer panic, takže pokud moje dotazy budou znít hloupě, tak je to způsobeno mojí absolutní nezkušeností v tomto oboru. Zároveň jsem se snažil si ty problémy nejdřív vygooglit, bez úspěchu. No a zatím je všechno špatně:

1. problém, co se objevil, je poměrně jednoduchej. Termistor v podložce tak nějak na střídačku hlásí -21°C a reálnou teplotu. Zapojenej je podle všeho správně, takže tipuju, že je prostě špatnej, nebo mám hledat problém ještě jinde? Neobjevil jsem zatím žádnej vzorec chování, prostě náhodně blbne.

2. problém je o mnoho zábavnější. Z nějakýho důvodu ať tisknu cokoliv (testovací objekt, co jsem si naslicoval v Cura, nebo nějaký víčko, co mi zapomněl původní majitel na SD kartě - takže se domnívám, že není chyba v mým slicu), tak ten kluk ušatá najede z výchozí polohy na konec osy X a pak jezdí jen po ose Y jako nablblej. ALE! Když v menu posouvám osy, tak všechno funguje, jak má. Co dělám špatně?

Předem díky!
  • 0

Reverzd
 
Příspěvky: 1
Registrován: 13.11.2020 18:08
Reputation: 0

Re: Nováček: Všechno špatně

Příspěvekod medapeta » 15.11.2020 13:30

Termistor v bedu má pravděpodobně problém v ukrouceném vodiči, nebo ve špatném kontaktu na desku = Proměřit, opravit, nebo případně vyměnit.

Nepíšeš nic o použitém firmware ani konfiguraci, takže se moc dobře neradí.
  • 0

Mínusové body mému profilu zde udělil výhradně uživatel tom666, který se na foru již nevyskytuje.
Měl zřejmě pocit, že pravda se tu psát nesmí...
medapeta
 
Příspěvky: 1524
Images: 57
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: Brdy
Reputation: 4
Jen tak dál :)

Re: Nováček: Všechno špatně

Příspěvekod Rebel » 15.11.2020 14:15

Jak pise medepeta k bodu 1. tak hledej nejakej studenak na vedeni k termistoru, jako prelomeny drat nekde v casti, kde se svazek pohybuje, upadle letovani, spatne nalisovanej konektor, nebo proste vymackanej...... Docela mi je teda divny, ze to s touto vadou tiskne, to v tom bude nejaka bud hodne stara verze FW, novejsi uz si mereni termistoru docela hlidaji a zastavuji v takovem pripade chod tiskarny, pokud to teda ve FW nekdo nezakazal.

ad2. pokud ti manualni pohyb sedi, tedy pokud pri posuvu o 100mm ujede osa skutecne 100 a ne treba 200, tak tam to vypada, ze mas naslicovano pro jiny, podstatne vetsi rozmer stolku a vytisk je nekde mimo dosah toho v tiskarne, ktera danou osu proste omezi na svem maximu zadanem ve FW.

Urcite by pohohla i znalost FW a elektroniky co tam mas, ale pokud je chyba v ni a jsi skutecne ve vsech smerech zacatecnik, hledal bych nekoho v okoli, kdo ti to pomuze dat aspon trochu dohromady, jinak to bude tady docela boj na dlouhe zimni vecery.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3753
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 106
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D


Zpět na REBEL II

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků