Chybny posun Z

Chybny posun Z

Příspěvekod janicko » 13.04.2018 09:41

Zdravím
Som v tomto začiatočník ale pustil som sa do stavby rebela...
Na osi Z mám trapezy s 8mm stúpaním, kroky vo firmware by mali byť nastavené na 800, a aj sú, problém je že namiesto 1 mm tlačiareň robí posun 4mm, jumpery v sú zasunuté všety tri, motory sú microcon s obchodu rebel...
  • 0

janicko
 
Příspěvky: 11
Registrován: 16.09.2017 09:46
Bydliště: Zilina
Reputation: 0

Re: žiadne napätia na D8,9,10

Příspěvekod zemciko » 13.04.2018 10:27

Buď plbě nastavené deska ramps v konfiguraci firmware, nebo šparná deska/mosfety. Stačí to proměřit.

Jinak 800 může být blbě pro 16 mikrokroků je na 8mm stoupání 400 , pro 32 800, pro motor s 200 kroky tj 1.8° na krok (vyskytují se v 3d tiskárnách i s 0,9° na krok).
Já mám třebaq 16 mikrokroků 2mm/ot (TR8x2) tj. 200*16/2 =1600.
Zkontroloval bych jak je nastavený driver. Pokud víš určitě že ti to nesedí 4:1 (a mikrokroky jsou správně a nikoli třeba 14 či 1/8 místo 1/16) tak prostě 4x zvětši číslo fo FW...

U toho rmaps kde to hřálo furt bych zkontrloval jestli nebyly ty mosfety zkratované na chladiči, to se mi jednou taky stalo a pak stačilo zapnout jeden a hřály všechny.
  • 0

zemciko
 
Příspěvky: 1106
Images: 9
Registrován: 09.05.2015 13:43
Reputation: 0

Re: Chybny posun Z

Příspěvekod PvvScz » 14.04.2018 09:14

Měl jsem to stejně.. Nakonec krok 400, a z Ebay objednaný jednochodý.
  • 0

PvvScz
 
Příspěvky: 15
Registrován: 11.03.2018 02:18
Bydliště: Brno
Reputation: 0

Re: Chybny posun Z

Příspěvekod janicko » 15.04.2018 14:27

Tak uz tomu vobec nerozumiem.... nech nastavim vo firmware krokz na mm pre Z osu akekolvek /skusal som 200/mm, aj 1600/mm tak ked dam z displeja aj repetier hostu 1mm vzdy sa posunie os Z o 4mm. driver som vymenil a stale to iste...
  • 0

janicko
 
Příspěvky: 11
Registrován: 16.09.2017 09:46
Bydliště: Zilina
Reputation: 0

Re: Chybny posun Z

Příspěvekod MichalG » 15.04.2018 14:36

kde ze to presne nastavujes ? urcite menis hodnoty v EEPROM ?
  • 0

Nabizim tistene dily
MichalG
 
Příspěvky: 377
Images: 0
Registrován: 28.03.2017 23:15
Reputation: 1
Jen tak dál :)

Re: Chybny posun Z

Příspěvekod janicko » 15.04.2018 17:36

nie, v eeprom som nemenil nic, zmenil som vo firmware, skompiloval,nahral....
myslel som ze ked nahram novy firmware tak sam zmeni vsetko, aj eeprom....
  • 0

janicko
 
Příspěvky: 11
Registrován: 16.09.2017 09:46
Bydliště: Zilina
Reputation: 0

Re: Chybny posun Z

Příspěvekod MichalG » 15.04.2018 18:11

nejsem expert prez FW ale co treba po nahrani v reperieru nebo na displeyi zkontrolovat ze se hodnoty skutecne zmenily tak jak pozadusej ?
  • 0

Nabizim tistene dily
MichalG
 
Příspěvky: 377
Images: 0
Registrován: 28.03.2017 23:15
Reputation: 1
Jen tak dál :)

Re: Chybny posun Z

Příspěvekod janicko » 15.04.2018 19:58

Tak bolo ako MichalG pise... uz funguje vsetko ako ma... v eeprom bolo 3200/mm...tusil som ze to bude nejaka drobnost ale ani za nic som na to nemohol prijst... dakujem
  • 0

janicko
 
Příspěvky: 11
Registrován: 16.09.2017 09:46
Bydliště: Zilina
Reputation: 0

Re: Chybny posun Z

Příspěvekod MichalG » 15.04.2018 20:02

np :-)
  • 0

Nabizim tistene dily
MichalG
 
Příspěvky: 377
Images: 0
Registrován: 28.03.2017 23:15
Reputation: 1
Jen tak dál :)


Zpět na REBEL II

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků